Vinprovning, Champagneprovning, Whiskyprovning, Chokladprovning, Romprovning m.m. i Stockholm

En provning är en upplevelse för alla sinnen. Vi har allt från provningstillfällen på ca en timme till kurser som sträcker sig över flera tillfällen utspridda över ett par månader för .alt

Kompetent personal med över 30-års erfarenhet hjälper er att arrangemanget blir så bra som bara möjligt!

Känner du att någon provning saknas? Tveka inte att kontakta oss, vi kan ofta ordna en special provning som passar era önskemål!

Allmänna tips för en lyckad provning

  • Samla ett trevligt gäng, ca 6-15 personer är lagom, i en inspirerande lugn miljö med bra belysning och helst dagsljus från norr.
  • Använd inte parfym eller andra för provningen störande dofter.
  • Glasen bör ha en liten öppning så att dofterna Välkomna på vinprovning Stockholmkoncentreras.
  • För ett provningsprotokoll.
  • Vatten och vitt bröd bör finnas tillhands på bordet.
  • Ha ett tema med provningen, t.ex.bordeauxviner eller en druvsort.
  • Tre till fem drycker är lagom att prova - en vinflaska räcker till 12 -14 personer.
  • Titta på vinerna och bedöm deras utseende med avseende på färgnyans, intensitet, täthet.
  • Sniffa och försök beskriva dofterna. Finns det speciella fruktaromer, kemiska dofter, lagringsaromer;  försök att minnas dem genom en speciell association t.ex. mörk choklad, lakrits, björnbärspaj, svarta vinbärsblad, dieselmotor, aceton, tjärad båt, stall etc.
  • Beskriv sedan smaken på vinet med hänseende på sötma, fyllighet, alkoholhalt, mängden syra (friskhet) och mängden tanniner (strävhet), struktur, smaklängd och försök att bedöma balansen på vinet.
  • Sammanfatta dina intryck av vinet, t.ex. druva? kvaliteten, stil, lagringspotensial,
    ev. prisvärde etc.
  • Provning av vatten, sprit, öl, olivolja, lakrits eller choklad följer i mycket schemat ovan!

Verkar det komplicerat? 
Välkommen på en vinprovning, champagneprovning, whiskyprovning, chokladprovning 
eller någon annan provning där vi går igenom allt i detalj!

Vi kommer gärna hem till er och håller föredrag och provningar.

 

 ©  2016 - www.baggus.se 

Skriv utE-post

Webbproduktion KoBoToLo

';