Amarone: Provsmaka italienska Amaroneviner‎ i Stockholm.

Amaroneprovning och Vinprovningar 2016 i Stockholm...
Pris: 1000 kr för två - begränsat antal platserAmaroneprovning och Vinprovningar  i Stockholm
Italien: Barolo,Amarone & andra italienare med ostar
Spanien: Rioja, Priorato, Ribera d. D mfl.
Frankrike runt:Bordeaux, Bourgogne, Norra och Södra Rhônedalen

Nya världen + Sydafrika

alt


Amaroneprovning - Valpolicella - Ripasso - Superiore - Riserva - Recioto
Amarone är vinet som bara blir alltmer populärt. Det röda, mustiga, unika vinet gjort på torkade altdruvor - appassimento - kommer från Valpolicella i norra Italien. Det doft- och smakrika vinet finns i flera stilar. I Valpolicella görs också vin som kallas för Recioto, Ripasso och Valpolicella Superiore. Det vanligaste vinet heter dock bara Valpolicella

Veneto är en av Italiens största vinregioner. Den intar med god marginal första platsen vad gäller produktion av kvalitetsvinerna DOC och DOCG. Venetos vingårdar är koncentrerade till trakten kring Verona.
Veneto är ett ovanligt spännande vindistrikt idag. Det har gått från produktion av ganska blaskiga, saftiga viner till mer komplexa, fylliga, ofta med hygglig lagringspotential. Den stora framgången med Amarone della Valpolicella har de senaste åren har förstås lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset.

Det är ett tillfälle att gå på djupet med amaronevinerna och i de olika stilar som vingårdarna producerar idag.

Kom och lär er mer på en Amaroneprovning
Pris: 550 kr per person
Pris: 990 kr för två - begränsat antal platser

inkl. material och ostar

Sagt om vår provning:Vill bara tacka för Amaroneprovningen i fredags... det var mycket uppskattat och ni var generösa med allt /MEK

Ge bort en Amaroneprovning med vårt presentkort ! Klicka till vänster

vinprovning


Lite om ostar

Vitmögelostar är välkända storheter som Brie de Meaux och Camembert, men också andra topp­ostar som Chaourche, Coulommiers och Brillat Savarin.

Blåmögelostar är förstås lämpliga på ostbrickan. Bland de blågröna mögelostarna är tre mer berömda, uppskattade och ansedda: Roquefort, Gorgonzola och Stilton. Andra ostar är Bleu des causses, Bleu de bresse, Cabrales, Maytag, Danablu och Blue dorset.

Världen är full av hårda/ halvhårda ostar: holländska Gouda, schweizisk Appenzeller, Emmentaler och Gruyère, danska Samsö, Manchego, Roncal, italiensk Parmesan, Morbier, och svenska kopior och orginal, Svecia, Västerbotten, Prästost, Herrgårdsost, Grevé.

Kända kittostar är Époisses, Livarot, Maroilles, Munster, Reblochon, Tilci och Vacherin, Port salut, Taleggio m.fl.

ost och vinprovning - Stockholm

Kända ostar gjorda på getmjölk är Cabrales från Spanien, Bûcheron, Crottin de chavignol, Valencay, Picodon, Pouligny-St-Pierre, Chabichou, Rocamadour och Büche cendrée från Frankrike. Hawkstone och Satterleigh från England och Gullspira, Skärvången, Smååkrans, Gärde, och Gärdnäs från gårdar i Sverige.

Smaklig spis!
Grupper på 12 personer: 5000 kr
Provningen tar ca 2 timmar

Amaroneprovning i Stockholm ! - Ost och vinprovning -

Vill ni gå på Ost och vinprovning klicka här!


© 2016 - www.baggus.se

Skriv utE-post

Webbproduktion KoBoToLo

';